Op avontuur in Zuid-Afrika

Banff - de Rockies

Ja hoor, we zitten er nog steeds middenin: de Rockies.

Nu zitten we zo`n beetje aan de andere kant van het Nationale Park in Banff. Gisteren zijn we vanuit Jasper over de Icefields Parkway gereden. Dit is eigenlijk gewoon de Highway dwars door de Rockies heen. Deze 200 kilometer lange weg is in de jaren 30 uitgehakt door werklozen. Zij kregen er toen 20 cent per dag voor! Ik moet toegeven dat ze goed hun best hebben gedaan want het was schitterend! Dit is zo`n weg die je elke dag wel naar je werk zou willen rijden en dan zou je de file zelfs nog voor lief nemen. Ontzettend mooi!

We hebben dus weer een aantal wandelingen gemaakt in dit mooie gebergte en ook een stop bij de Athabasca Glacier. Ook dit is weer een smeltende gletsjer maar waar je wel op kan lopen (op eigen risico dan). Er zijn zelfs speciale bussen voor gemaakt waarmee je hierop kan rijden. Je kan alleen heel goed zien dat de gletsjer heel hard smelt. Het is met jaartallen op bordjes aangegeven tot waar de gletsjer toen was. Je hoort mensen altijd wel erover praten dat de aarde opwarmt en het ijs smelt maar nu hebben wij het met eigen ogen kunnen zien. Waarschijnlijk is deze gletsjer er over 100 jaar niet meer.

Klaagde ik 2 dagen geleden nog over het weer hier, we hebben nu 2 zomerse dagen achter de rug van rond de 25 graden. Vandaag hebben we daar heerlijk van genoten bij Lake Louise, Johnston Lake en Moraine lake. Vooral bij Lake Louise bleek dat het een bezienswaardigheid was waar alle touristen naartoe gingen, dat bleek namelijk bij het parkeren. We hebben een heeeeeul eind moeten lopen. Maar dan krijg je ook wel het plaatje dat je in alle reisgidsen ziet staan....

Wist je dat:

- We nu al meer dan 3.000 kilometer met alleen de auto hebben gereden

- Deze afstand gelijk staat aan de lengte van 30.000 wc rollen (altijd handig om te weten

Wink

- We nu al 668 foto`s hebben gemaakt

- We het uit eten gaan niet meer leuk vinden

- Als Gebr. de Koning ooit erover nadenken een vestiging in het buitenland te gaan beginnen Canada een goeie optie zou zijn (vanwege sommige bruggen)

- Een benzinepomp hier beginnen op Highway`s ook een gat in de markt is

- De benzine hier nu $1,15 is (dus ongeveer €0,95 per liter)

Ingrid

Ben benieuwd naar de 668 foto's en die er nog bij komen. Wat we nu al mogen zien is geweldig!
Sla het op je eigen harde schijf van jullie beide want dit kan niemand jullie meer afnemen. Geniet!!!
En het uit eten betreft, zaterdag zal er gewoon voor jullie gekookt worden. Zondag moeten jullie er weer aan geloven, om uit eten te gaan. Wat hebben jullie het slecht he! hahaha

Johan en Dickie

Wat een super mooie foto's!
Wij lezen en kijken met plezier met jullie mee.
Nog een fijne week toegewenst.

oma duifje

hoi lars en eline

lars van harte gefelicteerd met je verjaardag,
wat hebben jullie een mooie vacantie,
geniet van je verjaardag in het verre Canada.
groetjes oma.

Bea en de rest

Lars Hartelijk gefeliciteerd

En geniet nog lekker met z'n tweeen van de laatste dagen
Groetjes van ons

De Knoopjes

Hoi,
Lars hartelijk gefeliciteerd!!!!!!
We lezen de verhalen met veel plezier geweldig om mee te kunnen maken wat jullie daar beleven.
Groetjes Van ons allemaal.

Johan en Dickie

Lars, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
Eline ook gefeliciteerd hoor.
We gaan morgen wel een borrel drinken ook voor jou!